5 травня сорочку одягне навіть Шевченко

Уже традиційне для буковинців свято «День вишиванки» відбудеться цього року 5 травня. За три роки яскравий і патріотичний флеш-моб, коли студенти, викладачі, журналісти, школярі, музейники, машзаводівці, вчителі, лікарі, таксисти, перукарі та багато інших в один день одягають вишиванки, набув такого масштабу, що цього року організатори заходу (студенти ЧНУ ім. Ю. Федьковича) планують встановити гіннесівський рекорд за кількістю одночасно одягнених у вишиванки людей в одному місці. Подібні рекорди вже були поставлені в Рівному та Луцьку, тож щоби чернівчани показали кращий результат, на Центральній площі має зібратися не менше 3 229 чоловік. Студенти запрошують всіх, хто хоче долучитися до акції і стати причетним до поважного рекорду, прийти 5 травня на Центральну площу о 14.30! Окрім того, на разі вже готується вишиванка для пам’ятника Тарасу Шевченку. За її пошиття взялося підприємство «Арніка» на чолі з Тетяною Козловою за меценацтва фірми «Рома» (директор Роман Клічук). Під час акції по місту працюватимуть 5 фотографів, які фіксуватимуть найцікавіші моменти, а також найколоритніших учасників.

32 коментарі

Крістіна Кельті
цікава ідея! правда, не уявляю, як та площа може вмістити 3 тис. людей, але вартує приєднатись=)
Святослав Вишинський
«Флеш-моби» стали популярними — Чернівці вже вивчили і це слово. Як і медіа-орієнтоване підмінювання реальності символічними актами. Головне, щоб виглядало «красочно». І було на «YouTube». Щоб далі була нагода вправлятись у коментуванні та оптимістичному спамі на «стіни», відмитки і приватні повідомлення.
Володимир Карагяур
Святе, хоч так. Не помиляються той, хто нічого не робить.
Святослав Вишинський
У віртуалізованому суспільстві, де панують знаки, а не дії, дієслово «робити» такий же симулякр, як і ті, хто думають, що «роблять».
Володимир Карагяур
Тобто, ти закриваєш очі і те, що я написав ніколи не існувало. Можливо і віртуальне суспільство, але якщо на тебе виллють холодну воду то ти це відчуєш.
Святослав Вишинський
Про це і йшлось: символічні вдягання в однострої не є ні захистом, ні тим більше творенням культури. Не кажучи про виміри політичного. Останнім часом усі баталії перетворюються на символічні обміни пустими знаками і змаганням у креативність, далеку від будь-якої охолоджуючої дійсності. Зрештою, це ж простіше. Як писав Дмитро Корчинський: "… Політика — це коли весело".
Леся Воронюк
Гей, хлопці, досить розводити філософські нюні під моєю заміткою, йдіть робити це у паб! Щодо написаного — філософія проста — є ідея — є організатори — ті, хто «за»,- приєднуються! І таких з кожним роком все більше. Крапка!
Святослав Вишинський
За даними інформаційної агенції «В Контакте» (10.04.2011, 14:44) вишиванки вже потенційно вдягли 16 542 786 декларованих українців. Число граючих і споглядаючих зростає.
Володимир Карагяур
Свят, як завжди ми тільки говоримо. Давай з тобою спробуємо зробити щось таке, що б це не було «символічним обміном пустими знаками і змаганням у креативність, далеку від будь-якої охолоджуючої дійсності». Давай сядемо, подумаємо. А поки що можливо хоча б для декількох десятків людей це буде означати культуру. Для когось можливо це підніме патріотичний дух. І навіть якщо це буде маленька купка людей, то всеодно це вже буде результат.
Святослав Вишинський
Свого часу на ниві різного роду активізмів отримали багатогранний досвід. Пересвідчившись в інертності т.зв. «суспільства» і його прошарків, повторювати прагнення немає. Як немає прагнення і симулювати. Є або чесна дія, або чесна відмова від дії — щось середнє тягне на лицемірство. Перш за все перед собою.
Надія Григоренко
Святе, з огляду на те, що ти сказав… Навіщо тобі «ВКурсі»?
Адже це «у віртуалізованому суспільстві, де панують знаки» «такий же симулякр».
Хіба ні?
Святослав Вишинський
Книги також є формою віртуальності, однак мають цінність, якщо спонукають до мислення, позиції та здатності діяти. А не симулювати дії. Є інформація та інформація, слід розділяти оригінал від його тіні. Втім, якщо більшість вважає за необхідне заграватись, то з цим неможливо нічого вдіяти. Це не привід відмови від буття собою — в т.ч. на ВКурсі.ком.
Юрій Плантус
шаровари затісні і з них не вистрибнути??
Максим Козменко
а чому дата «Дня» постійно змінюється? чи це теж задум традиційності)))
Леся Воронюк
бо ми не хочемо робити в піст, тож чекаємо Великодня, а після нього робимо. Фіксована дата погана і тим, що акція може припасти на вихідний, а це суперечить задуму — у вишиванках виходять на пари і на роботу!
Галина Єреміца
Підтримую. Тільки не знаю, яку з 5-ти вишиванок вдягнути.
Остап Ножак
а ви переодягайтеся в той день 5 разів!
Галина Єреміца
Спробую. Дякую за пораду.
Тодар Лахвіч
Як завжди просто і правильно)
І сорочки-вишиванки всі побачать (а це ж як гарно!) І проблеми вибору не буде!
Максим Козменко
дякую за пояснення!!!
Остап Ножак
все розумію. але щоб вишиванку — для пам'ятника???
майте розум
краще вже зробити 10 вишиванок і дати їх дітям в інтернаті
Леся Воронюк
Чудова в тебе ідея, значить так, — ми — для Шевченка, ти — для дітей! А що? Говорити і радити всі можуть! А ви робіть!!! Робіть, людоньки добрі!!!
Остап Ножак
я не підприємство і не фірма
Леся Воронюк
ми — теж ні, ми — студенти ЧНУ…
Остап Ножак
не вірю в безликість
Тодар Лахвіч
Ну а чому ви (студенти ЧНУ) дійсно вважаєте, що для пам'ятника краще зробити?
А чому не подарувати вишиванки дітям (за ті ж гроші, адже сорочки маленькі) і привезти диток до пам'ятник? Думаю Шевченко був би радий)
Тодар Лахвіч
!!!
Тодар Лахвіч
!!! А взагаллі добре, що є такі свята в Україні.
Навіть трохи заздрю??)
Лілія Шутяк
Гарне свято! Щороку беру в ньому участь)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте